Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Château Beau-Séjour Bécot
Ch. Beauséjour-Bécot i jeho vinice najdeme na vápencové plošině St. Martin, západně od městečka St. Émilion. Je jednou ze dvou částí někdejšího Ch. Beauséjour, které bylo rozděleno v r. 1869. Réva se zde ale pěstovala už od galorománských časů a není proto divu, že za tuto dobu změnila zdejší půda mnohokrát majitele. Patřili k nim mj. mniši ze St. Martin de Mazerat, rodina Gères, Figeac, de Carle, Ducarpe, Fagouet – a od r. 1969 současní majitelé, rodina Bécot. Původní název zněl Domaine de Peycoucou, jméno Beauséjour platí od r. 1787, současná podoba od r. 1979, kdy byly rozšířeny vinohrady. Kvůli tomuto rozšíření (o 4,5 ha sousední parcely Ch. Trois Moulins se statutem Grand Cru Classé), byl ovšem v následující klasifikaci Beauséjour-Bécot vyškrtnut ze seznamu 1er Grand Cru Classé, aby se tam nicméně vrátil v r. 1996.
Vinifikace v sobě kombinuje tradiční i moderní přístup, malolaktická fermentace se odehrává v sudech, je využívána i mikrooxidace.
Obecné informace
Apelace: Saint Emilion
Klasifikace: 1er Grand Cru Classé „B“
Přibližná produkce: 60.000 lahví/ rok
Vyráběná vína: červená
Ch. Beau-Séjour Bécot (1er Grand Cru Classé B)
Tournelle de Beau-Séjour Bécot (La) (2. víno Ch. Beau-Séjour Bécot)
Vinice
Rozloha vinic: 16,52 ha
Hustota: 5600 keřů/ha
Průměrné stáří: 35 let
Odrůdy: 70% Merlot, 24% Cabernet Franc, 6% Cabernet Sauvignon
Půda: tenká vápencovo-jílová vrstva na mocném vápenci s mořskými fosiliemi
Sklizeň: ruční
Sklep
Typ tanků: tanky z nerezové oceli
Zastoupení nových sudů: 80-100%
Délka zrání v sudech: 16-18 měsíců
Kontakty
Majitel: Gérard a Dominique Bécot
Enolog-konzultant: Laboratoire Rolland, Jean-Philippe Fort
Adresa: Château Beau-Séjour Bécot, 33330 Saint Emilion
Webové stránky: www.beausejour-becot.com