Lišky na šampaňském

I když by to podle názvu mohlo vypadat, že se jedná o šelmy, řádící ve sklípku, je tomu docela jinak. Houbařská sezóna je v plném proudu, a tak vám nabízíme jeden neotřelý recept.

Recept neobvyklý, přitom naprosto jednoduchý a do časů finanční krize jako ušitý... Jeho výhodou je, že se zbavíte přebytečných zásob šampaňského. Co budete potřebovat?

800 g lišek
100 g slaniny (vcelku)
1 láhev šampaňského
1 bouquet garni
sůl, pepř

Očištěné lišky vložte do kastrolku, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, bouquet garni (maličká otýpka sušeného tymiánu a bobkového listu), osolte, opepřete a zalijte šampaňským. Vařte na velmi mírném ohni přibližně 15 minut. Lišky servírujte na talíři spolu s „omáčkou“.

  
Print Friendly and PDF
Příbuzná nabídka

Louis Brochet "Heritage" Brut

Cuvée Brut Heritage je složeno ze 80% Pinotu Noir, 5% Pinotu Meunier a 15% Chardonnay.
Skladem 60 ks
Cena
1070 Kč

Louis Brochet "Heritage" Extra Brut

Cuvée Extra Brut Heritage je složeno ze 80% Pinotu Noir, 5% Pinotu Meunier a 15% Chardonnay.
Skladem 39 ks
Cena
1140 Kč

Le Mesnil Grand Cru Brut blanc de blancs

Společenství vinařů ze šampaňského městečka Le Mesnil-sur-Oger disponuje výhradně vinohrady s nejvyšší klasifikací 100%.
Skladem 120 ks
Cena
1265 Kč