Clos Manou

Françoise a Stéphane Dief vyrobili první ročník svého vína v roce 1998 v garáži, která jim sloužila jako sklep. První ročník nasadil oběma laťku náročnosti. Aby se ale zařadili mezi skutečné vinaře, museli se stát také pěstiteli vinné révy.

Před 15 lety vytvořili speciální tým pro akvizici nových vinic. Hledali vhodnou půdu s vysokou hustotou vinic kolem 10.000 keřů na hektar. Díky koupi 4 hektarů půdy klasifikace cru artisan a 7 hektarů klasifikace cru bourgeois rozloha jejich vinic narostla postupně  z 0,12 hektarů půdy na 18 hektarů. Françoise a Stéphane investovali také do dvou budov a tím získali  sklep z betonu a dřeva na skladování lahví vybavený nejnovější technologií. Ta zaručuje perfektní ochranu vína v lahvi.


Obecné informace
Apelace:  Médoc
Přibližná produkce:
Vyráběná vína: Clos Manou
                        Petit Manou (2. víno)   
       
Vinice
Rozloha vinic: 16,80 ha
Hustota: 9.000 – 10.000 keřů/ ha
Průměrné stáří: 40 let
Odrůdy: 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 6% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot
Půda: 50% vápenec, 30% jíl-štěrk, 20% písčitý štěrk
Sklizeň: ruční do košů

Sklep
Typ tanků: vinifikace jedné části v dřevěných sudech, zbylé části v betonových tancích
Zastoupení nových sudů: malolaktická fermentace v sudech a tancích
Délka zrání v sudech: 17 měsíců v nových francouzských sudech

Kontakty
Majitel: Stéphane & Françoise Dief
Enolog-konzultant:
Adresa: 7 rue du 19 Mars 1962 -33340 St Christoly de Blaye
Webové stránky: www.clos-manou.com

  
Print Friendly and PDF