| Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne | 
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 
Vinařství Petr Bíza - Čejkovice
Rodinná firma byla založena v roce 2000 a navazuje na již třetí vinařskou generaci. Vinařství se nachází v obci Čejkovice, která patří k nejteplejším místům v České republice a je jednou ze tří největších vinařských obcí u nás.

Obdělávané vinice mají rozlohu 3,5 ha, z toho na 40 % se pěstují bílé odrůdy, z nich se vyrábějí vína bílá: 
Chardonnay, Sauvignon, Rulandské šedé, Tramín, Ryzlink rýnský, Müller Thurgau, Muškát Moravský a Neuburské. 
Na 60 procentech pak odrůdy určené pro červená vína: 
Frankovka, Modrý Portugal, Cabernet Moravia, Cabernet Sauvignon, Rulandské modré, Svatovavřinecké, André 
a Neronet. Červená vína z Vinařství Petr Bíza patří k absolutní špičce. Svůj vliv na to mají klimatické a půdní podmínky, které jsou právě v Čejkovicích mimořádně příznivé pro pěstování modrých odrůd. 
Vinice se nacházejí na jižních a jihovýchodních svazích se středně hlubokými, propustnými vápenitými půdami. Základní filozofií vinařství je pěstovat révu tak, aby ji hrozny co nejméně zatěžovaly, dále redukovat úrodu a pečovat doslova o jednotlivý hrozen. Ve všech vinicích uplatňujeme přírodě blízké zásady integrované produkce. 
Celý komplex stanovištních vlivů se zrcadlí ve tvorbě aromatických, buketních a chuťových látek, které se ještě zvýrazňují vhodně zvolenou technologií. Společně tak vytvářejí jemné a současně neopakovatelné rozdíly u téže odrůdy. Všechny hrozny jsou sklízeny do přepravek o nosnosti pouze 30 kg, aby se hrozny při dopravě vlastní váhou nepomačkaly a nedošlo tak k narušení slupek bobulí. Je to velmi důležité, neboť slupka obsahuje většinu aromatických charakteristik, se kterými spojujeme odrůdovou identitu jakéhokoliv ovoce. 
Produkce Vinařství Petr Bíza je zaměřena výhradně na vína přívlastková a archivní, která jsou nabízena v širokém sortimentu. Z vinic ležících na těch nejlepších viničních tratích se pak vyrábějí slámová vína. 
Všechna vína jsou vyráběna nejmodernějšími technologickými postupy - řízeným kvašením, biologickým odbouráním kyseliny jablečné (u všech červených vín) a vybrané partie pak metodou barrique. Tato vína jsou odrůdově typická, chuťově čistá a plná. Jejich aroma nabízí širokou škálu ovocných vůní a chutí. 
Vína jsou určena výhradně pro gastronomii a do vinoték. Ve většině případů jsou připravena pro archivaci. Na přání odběratele je možné objednat řízenou degustaci s ochutnávkou mladých i archivních vín. 
Vinařství Petr Bíza produkuje ročně 20 000 lahví přívlastkových vín.

Kontakt:
Ing. Petr Bíza 
Okružní 830
696 15 Čejkovice
Česká republika
telefon: (+420) 518 362 782
mobil: (+420) 776 120 439 
e-mail: vinbiza@centrum.cz 
web: www.bizavino.cz
 
	 
					 
					