Články

JARNÍ KURZ SOMMELIER s certifikátem 6.4.2019

SOMMELIERSKÁ AKADEMIE pořádá XVIII. ročník vzdělávacího programu - Jarní kurz SOMMELIER - zahájení 6.4.2019 (www.sommelieracademy.eu) - NOVĚ ve vinotéce WINEBAR Michle.

Svatovavřinecké v Ostravě 2019

Derniéra Svatovavřineckého? Ještě ne, přestože sehnat tři desítky atraktivních vzorků nejrozšířenější modré odrůdy českých a moravských vinic dá práce čím dál víc.

Co je bio-víno

Různých sdružení, která usilují o výrobu vína „přírodě blízkým“ a ekologicky šetrným postupem, je velké množství. Liší se v mnoha parametrech (co je dovoleno a co nikoli), mnohdy daných i regionálními specifiky a příslušnou státní legislativou.

Degustace: G. pardi na víně (hudební večer s degustací) 17.5.2019

K poslechu, zpěvu i tanci vám bude vlastní písničky i známé hity (především) ze šedesátých let hrát skupina G.pardi na víně. K ochutnání či popíjení budou připravena zajímavá červená i bílá vína různých francouzských regionů.

Degustace: Nelítostný souboj v Margaux 16.5.2019

Ch. Giscours a Ch. Rauzan Ségla vs. Pavillon Rouge du Ch. Margaux - bývaly doby, kdy tato vína mívala prakticky stejnou cenovku...

Degustace: Bordeaux - 5 atraktivních duelů 18.4.2019

Deset vín ukáže v pěti mimořádně zajímavých porovnání vín vyšší úrovně nejen to, jak je výsledný charakter vína ovlivněn ročníkem, ale také rozdíly terroiru i způsobem práce jednotlivých vinařství.

Degustační večeře: Sousedská večeře - Provence 17.4.2019

Seriál „sousedských večeří“ v restaurantu Zas a znova přináší unikátní možnost ochutnat během jednoho večera francouzská vína spolu s mistrovskými díly hned dvou vynikajících šéfkuchařů.

Degustace: VELKÁ DEGUSTACE BORDEAUX EN PRIMEUR 11.4.2019

Tradiční každoroční přehlídka Bordeaux v jeho mnoha podobách - jak sudových vzorků (tentokrát ročníku 2018), tak dalších současných i starších ročníků vín kategorie Grand Cru Classé i cru bourgeois.

Degustace: G. pardi na víně (hudební večer s degustací) 26.3.2019

K poslechu, zpěvu i tanci vám bude vlastní písničky i známé hity (především) ze šedesátých let hrát skupina G.pardi na víně. K ochutnání či popíjení budou připravena zajímavá červená i bílá vína různých francouzských regionů.

Degustace: Jakpak nám to zraje? Velká degustace r. 2006 14.3.2019

Ch. Cos d´Estournel, Ch. Pichon Baron, Forts de Latour…. a celá plejáda dalších vín všech kategorií z ročníku 2006 Vám bude k dispozici v rámci velké víněnkové degustace, kdy si každý vybírá dle svého zájmu, co chce ochutnat.

Degustační večeře: Sousedská večeře - Francouzský jihozápad 13.3.2019

Seriál „sousedských večeří“ v restaurantu Zas a znova přináší unikátní možnost ochutnat během jednoho večera francouzská vína spolu s mistrovskými díly hned dvou vynikajících šéfkuchařů.

Degustace: Po proudu řeky Rhôny 28.2.2019

Crozes Hermitage 2016 od Michela Tardieu spolu s Châteauneuf-du-Pape ze Ch. Vaudieu 2014 budou největšími taháky této degustace, které zdatně doplní Gigondas 2015 z Domaine de Bosquets, Vinsobres 2015 od Domaine Perrin a další lahodná vána francouzského jihu.

Degustace: Bio vína – mýty a skutečnost 21.2.2019

Co skutečně znamená termín bio, jak se takto označená vína liší od „běžných“ vín na straně jedné a od biodynamických na straně druhé.

Degustační večeře: Sousedská večeře - Bordeaux 13.2.2019

Seriál „sousedských večeří“ v restaurantu Zas a znova přináší unikátní možnost ochutnat během jednoho večera francouzská vína spolu s mistrovskými díly hned dvou vynikajících šéfkuchařů.

Kabernety v Ostravě 2018

Skupina kultivarů s okcitánskou koncovkou „et“ (odkaz na drobné bobule), jejichž souhrnný název odvozují jedni od latinského „caput nigre“ (ve smyslu keř révy, plodící modré hrozny) a druzí od karmínové „bordó“ barvy vín (jazyková mutace carménère), byla ostravskými vínobuditeli posuzována již několikrát.

Tardieu Laurent - ročník 2017

Tardieu Laurent - ročník 2017

Tramín v Ostravě 2018

Navoněné příslušníky pestré starobylé rodiny Tramínů, tj. Tramín červený a Tramín kořenný, posuzovali ostravští vínobuditelé r. 2002. Letos na podzim poprvé přišel na řadu doyen rodu, méně aromatický Savagnin alias Tramín bílý (staročesky Brynšt), a paletu barev obohatily módní odstíny oranžové…

Degustační večeře: Kulinářská Tour de France – Champagne 19.12.2018

Obnovené putování po francouzských krajích, jejich gastronomii a vínu nás tentokráte zavede do kraje slavného svými nezaměnitelnými sekty.

Degustace: VELKÁ MIKULÁŠSKÁ DEGUSTACE 6.12.2018

Velká přehlídka francouzských vín mnoha regionů, různých stylů i věku.

Degustace: Ausone! Aneb velký průvodce Saint-Émilionem

V týdnu od 19.11. (přesný termín po dohodě se zájemci). Jsou vína, která by člověk měl ochutnat alespoň jednou za život. K nim zcela nepochybně patří nejdražší (a nejspíše opravdu nejlepší) víno St-Émilionu – Ch. Ausone.

Příbuzná nabídka

Chateau Beaubois "Cuvée Expression" rouge 2016/17

Díky výraznému zastoupení Syrahu má trochu neobvyklé, avšak atraktivní aroma...
Skladem 120 ks
Cena
178 Kč

Anjou blanc 2015/17 (Ch. de la Roulerie)

Skvělé gastronomické víno, které se jako málokteré hodí i k zeleninovým pokrmům, chřestu, sushi či orientální kuchyni.
Skladem 90 ks
Cena
344 Kč

Vacqueyras Vieilles Vignes 2014

Vacqueyras, staré vinice a M. Tardieu - ve výsledku nemůže přijít nic než mocné, lahodné, ohromující víno.
Skladem 12 ks
Cena
600 Kč