Vinařství v Rakousku
Po skandálu z osmdesátých let se rakouské vinařství znovu dostává na výsluní.
Po skandálu z osmdesátých let se rakouské vinařství znovu dostává na výsluní.
Vinařství "francouzského", "německého" a „italského“ Švýcarska
Se svými 11.000 ha vinic je západ země zdaleka nejproduktivnějším vinařským regionem Švýcarska.
I když německy hovořící část Švýcarska není právě typicky vinařským krajem, i zde lze nalézt zajímavá vína.
Vinařské regiony jižního Švýcarska v kantonu Ticino a v italofonní části Graubündenu zvané „Mesolcina“ jsou ideálně předurčené k produkci vinné révy.
Hodnocení Vinařství
Kdyby měl charakter ročníku dostat pohádkový podtitul, pak by se rok 2009 jmenoval „O slunci a o teple“, zatímco příběh ročníku 2010 by nesl název „O suchu a chladných nocích“. Právě tady leží největší rozdíl mezi dvěma posledními ročníky. Oba se v historii nepochybně zařadí mezi ty vynikající, každý ovšem svým způsobem. Vína roku 2009 mají svůdný charakter, jsou plná, bohatá, lahodná, chutná, blízká modernímu vkusu, lačnícímu po srozumitelné, úderné blaženosti.
Hodnocení Rakouska podle jednotlivých oblastí. Podle Falstaff za rok 2009/2010.
Bolívie je stát, jehož území zabírá malou část jihoamerického vnitrozemí a není mnoho lidí, kteří by si tuto zemi spojovali s pěstováním a výrobou vína. Tato poměrně chudá republika opírá své hospodářství převážně o těžbu nerostných surovin, zejména stříbra. A byla to právě tato vzácná ruda, která sem na začátku 16. století přivábila španělské dobyvatele, jejichž zásluhou zakořenily na svazích Andských údolí první sazenice vinné révy.
Rozkvetlou zahradu připomínalo letos Bordeaux v prvním dubnovém „degustačním“ týdnu. I to přispívalo k již tak hodně dobré náladě zdejších vinařů.