Hodnocení Pfalz
Hodnocení Pfalz. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Pfalz. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Rheingau. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Rheinhessen. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Saale-Unstrut, Sachsen a Württemberg. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Německo podle jednotlivých oblastí. Podle Der Feinschmecker Weintipps na rok 2011.
Hodnocení Lombardia, Piemonte a Valle d´Aosta. Podle Gambero Rosso na rok 2011. Hodnocení: - nejméně **** - nejvíce
Hodnocení Trentino Alto Adige, Veneto, Friuli Venezia Giulia a Emilia Romagna. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
Hodnocení Toscana a Marche. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
Hodnocení Umbrie, Abruzzo, Campania, Sicilia a Sardegna. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
Hodnocení Itálie podle jednotlivých oblastí. Podle Gambero Rosso na rok 2011.
En primeur v teorii i praxi
Počátek rozvoje obchodního systému château-négociant- zákazník je nutno hledat ve 12. století v souvislosti s rozvojem prodeje bordeauxského vína do Anglie.
Alokace je nárok na zakoupení téhož množství určitého vína, které kupující zakoupil v roce předešlém. Alokace fungují ve vztahu mezi chateau a négociantem a rovněž mezi négociantem a dovozcem. Někteří dovozci promítají tento systém též do finálního vztahu s individuálním zákazníkem.
Základním balení vín při obchodu en primeur je dřevěná bedna se 12 láhvemi, francouzsky „caisse“, anglicky „case“.
Vždy, když zákazník platí za zboží dopředu, musí počítat s určitým rizikem.
Může se stát, že by château nedostálo svým závazkům a nedodalo vína, již dříve zaplacená v kampani en primeur?
Jak velké je riziko, že by závazky vyplývající z uzavřených objednávek en primeurových obchodů nedodržel bordeauxský négociant?
Ještě před deseti lety by toto téma téměř iluzorní.
S naprostým přehledem mohli vinaři v Pomerolu uzavřít knihu s nadpisem Ročník 2010.
Jedny z nejmalebnějších vinohradů na světě dávají vzniknout jednoduchým, svěžím horským vínům.
Duše této restaurace byla inspirována prostředím exotických krajů francouzských kolonií jihovýchodního kontinentu.
Hotel - Restaurace U DIVADLA **** nabízí luxusní ubytování na Praze 4, nedaleko Vyšehradu, s velmi dobrou dopravní dostupností do historického i obchodního centra Prahy.
Wine Bar Bokovka byl otevřen v prosinci 2005 v Pštrossově ulici členy Wine Clubu Janem Bejšovcem, Stanislavem Divišem, Janem Hřebejkem, Alešem Najbrtem, Davidem Ondříčkem a Tonem Stanem.
Náš tým kuchařů a cukrářů pod vedením šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka připravuje degustační menu složená ze sedmi chodů doplněná sedmi amuse-bouche. Představujeme v nich pokrmy českého kulinářského umění připravené z pečlivě vybíraných surovin podle tradičních českých receptů a moderních kuchařských postupů.
Villa Richter Restaurants je komplex tří stylově rozmanitých restaurací nalézajících se uprostřed jednoho z nejstarších vinohradů v Čechách.
Z etikety jednoho vína nám vypadlo jeho jméno, troufnete si ho doplnit?
Spolupráce s Restaurantem Bruno
Výběr 200 až 250 druhů vína, která si můžete nezávazně ochutnat. Platíte až to, co si vyberete a jen množství, které vypijete.
Rodinná firma byla založena v roce 2000 a navazuje na již třetí vinařskou generaci. Vinařství se nachází v obci Čejkovice, která patří k nejteplejším místům v České republice a je jednou ze tří největších vinařských obcí u nás.
Vinařství Reisten vzniklo v červnu v roce 1999. Sídlí v tradiční vinařské obci Pavlov, která je přímo pod hlavním svahem Pálavských vrchů a zříceniny Dívčí hrad (MAIDENBURG).
"Velká vína v malých šaržích" je krédo malého žarošského vinařství, které obdělává necelé 2 hektary vinic.
Nově vzniklá podniková prodejna Vinařství Žarošice nabízí kompletní sortiment vín za sklepní ceny.
Příjemné posezení v klidné části Prahy.
Chladná zima sice přivodila zdržení v nástupu prvních pupenů révy, ale povahou téměř letní duben nastartoval keře k rychlému vývoji. Počátkem června se chladné a deštivé počasí podepsalo na prakticky jediných problémech, s nimiž museli vinaři na vinici bojovat – sprchávání květů a následné hráškovatění bobulí. Hlavní dějství ale teprve mělo přijít.
Vinnou horu v lotyšském Sabile (Sabiles Vinakalns) o rozloze 1,5 ha uvádí Guinessova kniha rekordů jako nejsevernější vinohrad světa.
Do čínského hledáčku se nyní dostalo Ch. de Viaud, jenž je v pořadí již šestým château v rukou Číňanů.
Vážení přátelé, na tomto místě najdete přehledy restaurací, vinařství, vinoték a jiných příjemných míst, kde se můžete s víny setkat.
Tato obecná pravidla upravují a stanovují obecný řád soutěží na internetových stránkách www.vino.cz pořádaných firmou TASTEVIN s. r. o. (dále jen "soutěž").
Vážení vinařští přátelé, tyto stránky vznikly kdysi v raném vinařském novověku z radosti nad dobrým vínem a z touhy sdílet tuto radost s ostatními. Když se naplnily technické kapacity původního webu (a částečně i lidské kapacity někdejšího týmu), Víno.cz se na delší dobu odmlčelo.
Oko je jedním z nejdůležitějších smyslových orgánů ....
Degustace vína
Chuť vína hodnotíme na jazyku v chuťových pohárcích ...
"Slzy" ve sklenici jsou vítanější, než na obličeji. Ukazují však na kvalitu vína?
Víno a jídlo
Blížící se Divino Tuscany je oslavou špičkových toskánských vinařství, na které se sejdou nejlepší vinaři Toskánska a budou zde představovat jejich nejlépe hodnocená vína.
Hodnocení Alsace a Beaujolais. Podle Bettane & Desseauve za rok 2009 a na rok 2011.
Hodnocení Francie podle jednotlivých oblastí. Podle Bettane & Desseauve za rok 2009 a na rok 2011.
Hodnocení Bordeaux. Podle Bettane & Desseauve za rok 2009 a na rok 2011.
Hodnocení Bourgogne. Podle Bettane & Desseauve za rok 2009 a na rok 2011.
Hodnocení Champagne, Corse a Jura. Podle Bettane & Desseauve za rok 2009 a na rok 2011.